Direktlänk till inlägg 12 maj 2012
Snart är det middag tillsammans med Anders med familj. Martin har dragit ihop en fantastiskt bra pirogdeg och jag har fyllt. Vi gjorde 16 veg, röda linser och zucciniröra och 16 för köttätare, köttfärsröra med morötter och couscous..
Till detta en fräsch sallad och tomatsås.
Till dessert snodde jag ihop några härliga bottnar som är fyllda med vaniljkräm. På det jordgubbar som ska förgyllas med lite limesocker....
Här kommer receptet på en urbra pirogdeg:
Till 4 st piroger
3 msk matfett
3/4 dl mjölk
1/4 paket jäst
1 krm salt
1 äggvita
2 1/2 dl mjöl
Gör så här:
Värm matfettet i kastrull
Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm
Smula ner jästen i en bunke. Häll i degspadet och rör om.
Tillsätt salt, äggvita och mjöl.
Spara äggulan till penslingen.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa ett tag.
Sätt ugnen på 225 gr.
När degen jäst fyll med valfri fyllning, vik ihop, nagga med gaffel i kanterna.
Lät pirogerna jäsa 15 minuter på plåten och pensla sedan med äggulan.
In i ugnen ca 15 minuter.
Låt det väl smaka!
Trevlig lördagkväll!!! / Malin