fyrabagareochensmet

Senaste inläggen

Av fyrabagareochensmet - 31 januari 2012 16:54

Tisdagsmiddag med rårivna morötter.


Ugnspannkaka.


2 dl mjöl

4 dl mjölk

3 ägg

lite salt


Smält lite smör i ugnsfast panna på spisen. I med smeten, låt den stanna några minuter.

Sen in i 200 gr i 20-30 minuter.

Smaklig spis! 


Av fyrabagareochensmet - 29 januari 2012 18:32

Idag bakade jag cupvakes till min svägerska Jenny som firade sin födelsedag.

Det blev fyra olika varianter i miniformat.

Igår förberedde jag Whoopie pies som jag idag fyllde med marsmallow fluff som jag vispade upp med lite cream cheese. 

I mitten på fatet ligger det minicupcakes med lock, gjorda av sugarpaste. Det är en klassisk cupcakekaka, frosting smaksatt med citron.

    

Dessa små skapelser är toppade med nutellakräm, som är uppvispad med cream cheese och florsocker.

Blommorna är inhandlade på English shop.

Den sista varianten på minicupcakes är endast citronfosting med strössel.


Gott så gott!!   Å Jenny blev glad!!  / Malin

   


Av fyrabagareochensmet - 28 januari 2012 17:54

Idag har jag bakat Whoopie pies, eller iallafall själva grundkakan. Jag har inte monterat dom ännu.

 De blev inte riktigt så fluffiga som jag hade trott men helt ok. (Visar i morgon)


Jag bakade ganska många och när vi nu ikväll vill ha dessert fick jag ta några av dessa. Då tager man vad som finns i skafferiet.

Först kaka, sen nutella, kaka igen och sen lite marsmallow fluff. (Finns på The English shop)   Bakelsen fick ett lock av sugarpaste toppar med lite strössel. Men nog ganska sött och smarrigt till kvällen!


 

/ Malin


Av fyrabagareochensmet - 26 januari 2012 20:53

Igår bakade jag Chocklad snittar. Dom blev sjukt goda!!!!!


Ikväll bakade pappa pizza till middag det blev också jätte gott!!! 

   kolla vad god en ser ut. MHMHMHMH!!!!!!!!!!!


Mamma gjorde en god dessert.

  

De ser grymt goda ut tycker jag iallafall!!!!!!!!!!!!  Jonna  





Av fyrabagareochensmet - 24 januari 2012 19:10

Ikväll blev det Sparrissoppa hos Sparrings! Tjejernas favorit!  


Väldigt god och enkel att göra!

Fräs lite lök i en kastrull. I med sparrislagen, lite grönsaksbuljong och några skvättar grädde. Krydda,

Låt sjuda några minuter, ev reda med lite mjöl. I med själva sparrisarna. Sjud 10-12 minuter, sedan mixa.

Om soppan blir för tjock efer mixningen, späd med lite mjölk.


Gott med Kesomacka till!  / Malin

Av fyrabagareochensmet - 24 januari 2012 18:33

Hej! Jag och min kompis bakade muffins alldeles nyss! Dom går fort att göra, och är väldigt lätta att göra! Här kommer bilder och recept på dom:

ps: såklart kan man sätta på frostingen hur man vill, detta var bara hur vi gjorde!


Chokladmuffins  ca 15 st

Ungstemp: 200 grader, varmluft 175 grader.


100 g margarin eller smör

2 ägg

2 ½ dl socker

1 ½ tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver


Ställ veckade pappersformar i en lång pappa eller på en plåt.

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingridienserna. 

Blanda till sist i smöret. Fördela smeten i formarna. 


Grädda i ungen i ca 10 min. 


Frosting

ca 3-5 dl (beror på hur mycket du ska göra) florsocker. 

Lite vatten. 

Karamellfärg


Blanda florsockret med vattnet. Häll sedan i färgen. Ta INTE för mycket vatten, för då tar det längre tid att stelna och är inte lika lätt att forma med spritsen. 

Blanda ihop "röran" och ställ in i kylskåpet. 


Jag hoppas att ni gillade mitt recept på muffinsarna! 

Komentera gärna vad ni tycker om dom, och om jag borde skriva nåt mer eller nåt som inte var intresant att veta! 


 

Hoppas att ni gör detta recept och att ni komenterar vad ni tycker/tyckte!


// Sally   

Av fyrabagareochensmet - 23 januari 2012 21:44


   Ett långjäst lagom grovt matbröd som smakar bäst hyfsat nybakt, med lemon curd och hett te till.

Blanda 4 dl rumstempererat vatten, 1/4 pkt jäst, 1 msk grovt salt och 1 msk sirap. Se till att jästen löser sig.

Blanda i 3 dl fiberberikade havregryn och 7-8 dl vetemjöl. Kör i 10 min i degblandare eller med elvispens degkrokar. Låt jäsa i minst två timmar i bunken. Själp upp degen (den ska vara jobbigt kladdig) på ett mjölat bakbord utan att knåda den och forma till en limpa. Lägg i oljad limpform och grädda längst ner i ugnen i 1 timme. Kan jäsas i kylskåp över natten om man planerar en fantastisk söndagsfrukost.  


Av fyrabagareochensmet - 22 januari 2012 20:12

 

         Jonna och jag hade en lyckad vinterhelg i blötsnö på landet nyligen. Värmde oss med brasa och dijonsenap i de frasiga mackorna, vilka elden gett en pikant smak av vedrök. Lingonen och kantarellerna plockades och fotades i höstas, men de är från samma plats: där Östgötaslätten möter norra Smålands skogar. Till både min och Jonnas glädje kom varken djur eller människor tillskada i processen. Korvarna är gjorda av soja men de lurade till och med Herkules, en fundamentalistisk köttätare. Han snodde en korv och slukade den hel i tron att han satt i sig ett skrovmål med animalier. /Martin

 
Ovido - Quiz & Flashcards